Vintage sieraden zijn geliefd. Ze zijn uniek, tijdloos en exclusief. Ben je op zoek naar vintage sieraden? Je komt terecht in een wereld met een enorm aanbod. Dit maakt dat het soms nog best lastig kan zijn om voor échte kwaliteit te kiezen. Gelukkig kom je met deze tips een heel eind!

Betrouwbare verkoper

Als je een sieraad koopt met een hoge waarde, dan kun je er maar beter zeker van zijn dat je dit doet bij een betrouwbare verkoper. Er zijn goede aanbieders van vintage sieraden te vinden. Bij Anro Juweliers kun je online sieraden kopen van een hoogwaardige kwaliteit. Ga natuurlijk na welk sieraad jij het liefst wilt dragen. Je hebt genoeg om uit te kiezen: ringen, oorbellen, kettingen en armbanden. Hoe specifieker het design van het sieraad is, hoe beter het bij jouw stijl kan passen. Wat vind je bijvoorbeeld van een gouden slavenarmband? En zo zijn er nog veel meer voorbeelden om aan te denken. Duik in de verschillende vintage stijlen en vind jouw favoriet.

Nette staat

Hoewel het niet altijd het geval is, kan het zo zijn dat een vintage sieraad al is gedragen. Let daarom altijd op de staat van het sieraad: deze moet nog in orde zijn. Als het sieraad al behoorlijk is versleten, is dat immers wel wat jammer. Bij een betrouwbare verkoper wordt een sieraad na een controleronde weer gepolijst. Het sieraad moet dus glimmen bij de koop. Dit is zeker iets om op te letten. Bij een sieraad met een edelsteen erin, kun je controleren of de steen nog wel goed vastzit. Het is immers niet de bedoeling dat dit eruit valt – zo kun je de steen zelfs kwijtraken.

Echtheidscertificaat bij merken

Wil je een vintage sieraad kopen van een merk? Ook dat is uiteraard een optie. Wel stuit je hierbij direct op een probleem: er is veel namaak te vinden op de markt. Daar wil je natuurlijk niet intrappen. Een manier om dit te voorkomen: koop geen merksieraad voor een prijs die te mooi is om waar te zijn. Vaak heb je dan namelijk te maken met een nepsieraad. En er is nog iets om rekening mee te houden: het echtheidscertificaat van een sieraad. Vrijwel alle merken hebben zo’n certificaat, dat moeilijk kan worden nagemaakt. Als het certificaat ontbreekt, doe je waarschijnlijk een miskoop. Vind je het lastig om de echtheid van het certificaat te beoordelen? Een professional kan met je meekijken.

Echte edelsteen

Koop je een sieraad met een edelsteen? Je kunt opnieuw te maken krijgen met namaak. In dat geval wordt er beweerd dat er een zeldzame steen in het sieraad zit, maar gaat het in werkelijkheid om bijvoorbeeld een synthetische steen. Dit kun je altijd navragen of laten testen. Zelf is het namelijk moeilijk om een echte edelsteen en een neppe edelsteen te onderscheiden. Om zeker van je zaak te zijn, is het verstandig om een expert mee te laten kijken.

 

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen