In aanloop naar de warmere dagen van het jaar, hoor je er steeds meer mensen over: ijskoffie! Heb jij dit al eens geprobeerd? Zwart of met melk: ijskoffie is er in verschillende soorten te vinden. En dit populaire drankje is niet voor niets zo geliefd. In deze blog leggen we je er meer over uit!

Lekker ter afwisseling

De reden die we vooropstellen: het is heerlijk om ter afwisseling je reguliere kopje koffie te variëren met ijskoffie. Je hoeft heus niet non-stop ijskoffie te drinken, maar je kunt dit juist af en toe doen. Zo gaat het drinken van koffie nooit vervelen! Je wilt ook niet iedere dag hetzelfde diner nuttigen – zo kun je dit dus ook zien met je koffietjes.

Eenvoudig thuis te bereiden

Wellicht heb je het idee dat het een heel gedoe is om ijskoffie te maken. Dit valt echter enorm mee! Natuurlijk moet je het even onder de knie krijgen, maar dat is snel gelukt. Je kunt vrijwel alle koffiesoorten gebruiken voor ijskoffie, zoals Lavazza koffie. Hoe je de ijskoffie bereidt, is helemaal aan jou. Dit kan zowel zwart als met melk, suiker of siroop. Er zijn een heleboel recepten voor ijskoffie te vinden, die je een voor een uit kunt proberen om tot jouw ideale smaak te komen.

Bijzondere smaken

Met ijskoffie kun je qua smaakbeleving misschien wel meer kanten op dan met warme koffie. Je kunt er dus melk, suiker, siroop of ijs bij stoppen – het is maar net wat jij goed vindt smaken. Zoek ook recepten op van Aziatische ijskoffie, zoals Thaise ijskoffie of dalgona koffie. Er zijn een heleboel nieuwe, verrassende smaken te ontdekken.

Koffie drinken in de zomer

Veel mensen laten koffie in de zomer staan – omdat het te warm is om zo’n heet drankje te nuttigen. Met ijskoffie is dit probleem echter verleden tijd! Je kunt je overheerlijke koffie zo alsnog drinken, ook als het buiten erg warm is.

Energieboost op warme dagen

Ook uit ijskoffie haal je gewoon energie, net zoals je dit uit warme koffie haalt. Kun je dus wel een energieboost gebruiken tijdens de warme dagen van het jaar? Of je nu gewoon naar je werk gaat of gaat sporten: met ijskoffie krijg je geen last van warmte, maar voel je je wel weer lekker fit.

Sneller drinken

Heb je grote haast om de deur uit te gaan, maar wil je nog wel koffie drinken? Van ijskoffie kun je sneller een slok nemen dan van gewone koffie – je hoeft immers niet te wachten tot het is afgekoeld. Daarom is het soms ook een praktische keuze.

Meenemen onderweg

Je kunt ijskoffie eenvoudig meenemen onderweg. Stop het in een thermoskan: ook koude dranken kun je hierin vervoeren. Sterker nog, koude dranken blijven langer gekoeld dan dat warme dranken warm blijven in zo’n fles. Aan het eind van de middag nog eens een slokje nemen, terwijl de ijskoffie er al de hele dag in zit? Waarschijnlijk smaakt het nog prima én koel.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen