Wanneer je in verwachting bent van een kindje, komt er een hoop op je af. Het aanstaande ouderschap brengt veel geregel met zich mee. Van het aanschaffen van babykleertjes tot het inrichten van een babykamer. Je moet tijdens de zwangerschap aan een hoop aspecten denken. Zo ook aan het bedenken van een babynaam. En dit laatste kan soms een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn immers onwijs veel namen om uit te kiezen.  

Stoere namen voor jongens

Wil jij tijdens de zwangerschap het geslacht van jouw kindje al weten? Dan vereenvoudigt dit het keuzeproces voor een babynaam enigszins. Je hoeft dan immers alleen nog maar naar een jongensnaam óf naar een meisjesnaam te kijken. Ben je in verwachting van een jongen? Dan kan de zoektocht naar een stoere jongensnaam beginnen. Waar men bij meisjes vaak kiest voor een lieve en/of sierlijke naam, is dat bij jongens doorgaans anders. Wanneer je een jongen verwacht, wil je waarschijnlijk een stoere jongensnaam uitkiezen. Maar welke jongensnaam is het beste? Een eenduidig antwoord valt op deze vraag niet te geven. Het betreft immers een hele persoonlijke keuze. Maar dankzij het grote aanbod jongensnamen is er altijd een naam te vinden die bij jullie past.

Mooie namen voor meisjes

Ben jij niet in verwachting van een jongen, maar groeit er een klein meisje in jouw buik? Dan kun je op zoek gaan naar een mooie meisjesnaam. Maar welk van alle meisjesnamen die er zijn, spreekt jullie het meeste aan? Ga je voor een sierlijke lange meisjesnaam? Of wat dacht je van een stoere korte naam? Stoere babynamen worden vaak met jongens geassocieerd. Maar deze associatie is niet geheel terecht. Ook voor meisjes zijn er verschillende stoere namen waarvoor je kunt kiezen. Neem bijvoorbeeld de namen Noor of Tess. Dit zijn korte, krachtige en bovendien stoere namen voor meisjes. Ook als je een meisje verwacht zijn er dus opties te over. 

Waar let je op bij de naamkeuze? 

Het bedenken van een babynaam is voor veel aanstaande ouders een hele opgave. Ze vinden het lastig om een passende naam uit te kiezen. Dit gegeven is op zich niet heel gek. Het is immers een serieus iets. Jouw kind zal deze naam de rest van zijn of haar leven overal horen. Je wilt daarom een goede keuze maken. Maar wat is een goede keuze? De uiteindelijke naamkeuze is heel persoonlijk. Wel zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Hoe klinkt de bedachte voornaam bij de achternaam? En hoe makkelijk is de naam te schrijven? Deze vragen kunnen de zoektocht naar dé babynaam uiteindelijk wat vereenvoudigen.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen