De meeste mensen weten dat massage heerlijk aanvoelt. Maar wat ze misschien niet weten is dat massage nog een heleboel andere voordelen heeft, zowel geestelijk als lichamelijk. Hier zijn 5 redenen waarom je vandaag nog een massage zou moeten boeken.

1) Verbeterde bloedsomloop

Een massage verhoogt de bloedstroom naar de diepere weefsels. Als mensen zich pijnlijk of stijf voelen, is dat meestal omdat hun spieren niet genoeg voedingsstoffen en zuurstof krijgen. Dit betekent dat afvalstoffen niet efficiënt worden afgevoerd, wat tot pijnlijke ophopingen leidt. Door de bloedsomloop te verbeteren door een verhoogde doorbloeding, kan je lichaam deze afvalstoffen en gifstoffen veel sneller gaan verwijderen – waardoor je snel resultaat krijgt zonder bijwerkingen!

2) Vermindering van hersteltijd

Wist je dat een massage de hersteltijd na het sporten kan verkorten? Door de bloedcirculatie te verhogen en de spiersamentrekkingen te verminderen, kan je lichaam tijdens het herstel optimaal presteren, wat leidt tot beter welzijn en betere prestaties! Wie wil er nu niet sneller herstellen van die moordende training of wedstrijd?

3) Spanningsverlichting

Massage verlicht spanning door spierspanning los te laten via langzame strijkingen, ritmische druk, en knedende bewegingen. Dit bevordert de doorbloeding [zie #1 hierboven]. Terwijl de spieren zich ontspannen en op natuurlijke wijze beginnen te helen, laten ze lichamelijke en emotionele spanning los die nachtmerries of verminderde slaapkwaliteit zou kunnen veroorzaken.

4) Verlichting van stress

Er gaat niets boven het gevoel van totale ontspanning dat je krijgt tijdens een massage. Als je geest op volledige rust is, kun je al die stress in je leven loslaten! Een massage biedt niet alleen verlichting van de door stress veroorzaakte spanningen, maar het voelt ook geweldig aan! De meeste mensen verlaten hun sessies met een uiterst verjongd gevoel, met een positieve kijk op het leven.

5) Verhoogde bewegingsbereik

Wist je dat massage je bewegingsbereik kan vergroten? Het lichaam is van nature ontworpen om zichzelf te genezen. Tijdens het proces van loslaten van spierspanning en gifstoffen door verhoogde bloedsomloop, bewegen de spieren gemakkelijker en “vergeten” ze vroegere blessures of pijn die ze ooit ondervonden hebben! Massage is een uitstekende manier om elke zachte weefselblessure snel en veilig te behandelen – waardoor het ook een geweldige preventieve maatregel is!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen