De tijd van zomerse dagen en verkoelende drankjes is al lang en breed aangebroken, maar veel Nederlanders kiezen er deze maanden toch ook voor om de zon op een nog warmere plek dan Nederland op te zoeken. Staat er voor jou ook een vakantie op de planning? Lekker naar Spanje, Italië, of Kroatië? Wat lekker! Wellicht is het wel de eerste keer dat je met kleine bepakt en bezakt naar een zomers oord vertrekt… Maar wat moet je nou echt niet vergeten als je voor het eerst op vakantie gaat met jouw lieve baby? Lees snel met ons mee voor een paar belangrijke tips! 

Sun is shining! 

Met stip op één; bescherm het kwetsbare huidje van jouw pasgeborene. Je kan verbrandingen maar het liefst voorkomen, door zorgvuldig en frequent het huidje van jouw baby in te smeren. Dit kan je het best doen met een zonnebrand factor 50, speciaal voor kinderen. Kinder zonnebrand kan je bij veel drogisten makkelijk verkrijgen! Daarnaast is het goed om het hoofdje van jouw kleine goed te beschermen; zorg dus voor een goed hoedje of mutsje (kijk bijvoorbeeld op Hippemensjes.nl voor te gekke items!).

Vliegtuig als vervoer?

Je hebt het vast en zeker wel eens gehoord, maar wellicht is het een ver-van-mijn-bed-show. Echter… blijven koffers (en al helemaal deze zomer) steeds vaker achter op het vliegveld, en bereiken ze jouw bestemming daarom een aantal dagen later. Onze tip? Zorg er voor dat je het broodnodige voor het verzorgen van jouw kindje in je handbagage stopt! Kan je jouw kindje in ieder geval een paar dagen verzorgen met de spullen in je handbagage, wanneer de koffers echt verlaat blijven.

Krabben, krabben, krabben…

Wellicht doet deze paragraaf titel je denken aan kleine beestjes op het strand, maar we hebben het over een actie die je het liefst wilt voorkomen; krabben aan muggenbulten. En hoe je dat het best doet? Met anti-muggen spray uiteraard! Zorg er wel voor dat het muggenspul dat je aanschaft goed is voor kwetsbare huidjes van de kinderen, en neem dus een spray met minder DEET-concentratie! 

Kleine veranderingen, grote zorgen…

Voor een baby of peuter is het natuurlijk allemaal nogal wennen wanneer hij of zij uit zijn omgeving wordt gehaald. Denk er daarom aan om een zo’n vertrouwde omgeving mogelijk te creëren. Hoe je dat kan bereiken? Bijvoorbeeld door het meenemen van de knuffels van jouw kleintje! Deze knuffel ruikt naar thuis en zo zal jouw baby zich iets meer op zijn of haar gemak voelen!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen